קיצור קיבה

התשובה היא לא. קיצור קיבה אינו מסוכן ואינו מהווה סיכונים בריאותיים. עם זאת, אנשים מסוימים עשויים להיות בעלי סיכוי גבוה יותר לחוות תסמינים של קיצור קיבה מאשר לאחרים.

הסיבה השכיחה ביותר להתקצרות הקיבה היא מחלת ריפלוקס גסטרו-וופגיאלי (GERD) הפוגעת בוושט התחתון וגורמת להתכווצותו. ניתן לטפל ב-GERD על ידי תרופות או שינויים באורח החיים כגון ירידה במשקל, הימנעות מאלכוהול ואכילת ארוחות קטנות יותר.

קיצור קיבה הוא מצב בו הקיבה מתקצרת והופכת צרה יותר. זה יכול להיגרם מהריון, השמנת יתר או אפילו הזדקנות. זה יכול להיות גם סימפטום למצבים אחרים כמו תסמונת המעי הרגיז או מחלת מעי דלקתית.

קיצור קיבה אינו מסוכן בפני עצמו אך הוא עלול להוביל לסיבוכים כמו הקאות, בחילות, צרבת, כאבי בטן ונפיחות.

קיצור קיבה הוא כינוי נפוץ למצב של קיבה קטנה מאוד. זה ידוע גם בשם היפוגליקמיה. המצב יכול להיגרם ממספר גורמים, כולל סוכרת, השמנת יתר ומצבים רפואיים אחרים.

קיבה קצרה עלולה להוביל לסיכון מוגבר לפתח היפוגליקמיה, שעלולה להוביל להתעלפות ואף למוות במקרים קיצוניים.

מהו התהליך של קיצור קיבה

קיצור קיבה הוא תהליך שבו יכולת הקיבה להתמתח פוחתת כך שהיא לא יכולה להכיל מזון.

תהליך קיצור הקיבה מתחיל בעלייה בכמות החומצה הידרוכלורית בקיבה. עלייה זו מובילה לירידה ברמות ה-pH והדבר הופך את הקיבה לחומצה יותר. החומציות המוגברת מובילה גם לייצור מוגבר של פפסינוגן וזה עוזר לפרק חלבונים מהמזון לפפטידים קטנים יותר שיכולים להיספג בתאים בכל הגוף.

תהליך קיצור הקיבה מתרחש כאשר יש חוסר איזון בין שני סוגי הורמונים – גסטרין וסקריטין. גסטרין משתחרר על ידי תאים בתוך הקיבה, מה שממריץ הפרשת מים, נתרן, יוני כלוריד וביקרבונט לתוך המעי. סיקטין

קיצור קיבה מתייחס לתהליך של הקטנת גודל הקיבה. תהליך זה נעשה באמצעות מספר הליכים, כגון רצועת קיבה וניתוח מעקפים.

השימוש בניתוחי קיבה ומעקפים גדל בשנים האחרונות עקב עלייה בשיעורי ההשמנה ובעיות בריאות הקשורות להשמנה.

רצועת קיבה היא הליך הכולל הנחת טבעת סיליקון מתנפחת סביב החלק העליון של הקיבה. לאחר מכן הטבעת יוצרת פאוץ' קטן, שמקטין את גודל הקיבה בכ-30%. הנרתיק יכול להכיל עד 100 מ"ל של מזון או נוזל בכל פעם, אותם ניתן לרוקן על ידי הקאות או באמצעות צינור האכלה.

קיצור קיבה הוא הליך כירורגי שבו הקיבה מתקצרת כדי להקטין את נפח המזון והנוזלים שניתן לצרוך בישיבה אחת.

קיצור קיבה מבוצע למגוון מצבים רפואיים, כגון השמנת יתר, הקאות כרוניות ומחלת ריפלוקס קיבה ושט. הוא משמש גם למניעת עלייה במשקל לאחר ניתוח בריאטרי.

קיצור קיבה יכול להיעשות באמצעות מגוון טכניקות, כולל הידוק פילורי או ואגוטומיה. בטכניקה זו, שריר הסוגר הפילורי של הקיבה משותק באופן זמני עם הרדמה לפני שהוא נחתך וסגירתו במהלך הניתוח. לאחר מכן הפילורוס צומח מחדש עם הזמן ונסגר שוב כאשר הוא מגיע לגודל נורמלי.

ניתוח לקיצור קיבה – איך להתכונן?

ניתוח קיצור קיבה הוא ניתוח שמקטין את גודל הקיבה. זה נעשה בדרך כלל כדי לטפל בהשמנת יתר, אבל זה יכול להיעשות גם מסיבות אחרות. הניתוח נעשה לרוב בהליך לפרוסקופי, כלומר אינו מצריך חתך פתוח.

הדרך הטובה ביותר להתכונן לניתוח זה היא לאכול ארוחות קלות ולהימנע ככל האפשר ממאכלים שומניים ואלכוהול לפני ואחרי הניתוח. הזמן הטוב ביותר לקחת אנטיביוטיקה הוא בתוך 24 השעות הראשונות של הניתוח. הרופא המרדים יוכל לייעץ לך כמה משככי כאבים עליך ליטול במהלך הניתוח.

ניתוח קיצור קיבה הוא סוג של ניתוח בריאטרי המאפשר להקטין את גודל הקיבה. זה נעשה בדרך כלל עבור השמנת יתר חולנית ויכול להיעשות באמצעות ניתוח לפרוסקופי או ניתוח אנדוסקופי.

לא מומלץ לאכול או לשתות משהו אחרי חצות לפני הניתוח, אבל כדאי לנסות לאכול ארוחות קלות ממש לפני הכניסה לחדר הניתוח. כמו כן, יהיה עליך להימנע מפעילויות כמו שתיית אלכוהול, עישון ונטילת סמים רגע לפני הניתוח.

לפני ההליך שלך, וודא שאתה מדבר עם הרופא שלך על מה שהם ממליצים לך בזמן שאתה מתאושש מניתוח קיצור הקיבה שלך. ישנן דרכים שונות להתאושש מהניתוח, אנשים רבים מעוניינים לעבור ניתוח לקיצור קיבה, אך יש הרבה דברים שאתם צריכים לדעת לפני שאתם ממשיכים איתו. מאמר זה יעזור לך להתכונן לניתוח שלך ולהיות מעודכן לגבי התהליך.

קודם כל, חשוב למצוא רופא שיש לו ניסיון בניתוח מסוג זה. אתה צריך גם להיות מודע לכך שאנשים מסוימים עשויים שלא להיות מועמדים טובים להליך זה מכיוון שיש להם מצב רפואי שצריך לטפל בו תחילה.

גלה באיזה סוג של הרדמה ישמש במהלך ההליך וכמה זמן זה יימשך. חשוב גם לוודא שאתה יכול להתמודד עם היותך ער במהלך הניתוח כדי שתוכל לדבר עם הרופא שלך אם משהו משתבש. חשוב גם לוודא שאתה יכול להתמודד עם היותך ער במהלך הניתוח כדי שתוכל לדבר עם הרופא שלך אם משהו משתבש. הרדמה: כללית או מקומית.

דילוג לתוכן